IMPIAN

IMPIAN

Assalamualaikum

I LOVE ISLAM

Sunday, February 13, 2011

diari ini bukan rahsia...

بسم الله الرحمن الرحيم
Alhamdulillah masih dipanjangkan usia,
dipinjamkan nyawa diberi kesempatan
untuk terus mengejar redha Allah
untuk memohon keampunan Allah
untuk menegakkan Islam tercinta.
Selawat dan salam buat Rasul junjungan,
keluarga dan para sahabat baginda.


sekadar satu perkongsian selagi ada kudrat kuniaan Allah...

6 Feb 2011
ana mendapat sms dari seorang sahabat
'sanah helwa ya gamilah..'
ana tak faham pun tapi ana tahulah untuk wish orang birthday,awal sehari katanya (memang betul pun awal sehari...semangat betul sahabat ana ni. ana bersyukur masih diberi peluang hidup sehingga seusia ini,andainya nyawa ana ditarik suatu ketika dulu semasa ana masih dalan dunia kejahilan dan kegelapan nescaya sia-sialah hidup ana dunia dan akhirat...

Alhamdulillah ya Allah..

7 Feb 2011
ana dapat dua buku,banyak-banyak hadiah ana memang sangat sukakan buku..
La Tahzan gadis ku : seronok sangat baca,dapat je terus baca and make me smile all times today... . syukran ya ukhti Farhana...
Denyut Kasih Medik : Buku tulisan seorang doktor yang penuh dengan ilmu fiqh wanita. (sama hebat dengan karya tulisan Fatimah Syarha isterinya).. niat dihati memang nak beli walau pun dah baca buku kawan sebab rugi kalau tak miliki buku ni tapi dah ada orang hadiahkan... syukran ya ukhti Nasrah...

Alhamdulillah ya Allah..

11 Feb 2011
today is Friday.. selepas kurang sihat beberapa hari ( alhamdulillah menjalani kifarah dosa-dosa ana)... hari ni ana balik ke Shah Alam melawat keluarga yang dah hampir lapan bulan tidak dilawati,kesian kat kakak ana yang baru keguguran bayinya yang sudah berusia 6 bulan dalam kandungan(bersyukurlah kak sebab dah ada si kecil yang menanti mu di pintu syurga)...tiket ke Shah Alam habis,ana nekad ambik tiket ke KL.

manusia akhir zaman ni tak takut mati (berani mati tak kena tempat )
Hari ni terasa batapa insafnya diri apabila beberapa kali menghadapi situasi yang mengingatkan diri kepada kematian.
1st : ana sendiri hampir dilanggar kereta sebab melintas tak tengok kanan kiri,rasa bersalah sebab dah susahkan orang..maaf
2nd : bas hampir langgar sebuah proton yang tiba-tiba masuk line.. bising je horn n brek mengejut...
3rd : kes bawa motor pula,bawa motor sambil sms agaknya...

Alhamdulillah ya Allah..

dan hari ini,sekali lagi berhadapan dengan peristiwa yang menakutkan and merisaukan orang.(kali ini ana tak salah ya ^_^). selepas ke kenduri orang kahwin,ada seorang pemandu yang mungkin sedang mabuk memandu dengan kelajuan sehingga bunyi ekzos sahaja sudah menakutkan.


insaf-insaf...
Pengajaran : bibir jangan lekang dari istigfar,banyak-banyak mengucap.. kita tak tahu bila ajal kitakan... ni peringatan untuk ana dan sahabat-sahabat... semoga bermanfaat buat kita...

1 comment:

  1. rahsia tetap rahsia,yang dikongsi bukan rahsia namanya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...